Autentificare

Înregistrare

Salata de ardei grasi copti

Salata de ardei grasi copti

Cum se fac ardeii grasi copti

Se vor alege ardeii grasi cat mai netezi, urmand a fi copti fie pe un gratar de curte cu jar sau pe un grill bine incins ( avand grija sa fie intorsi, pentru a nu se arde ).

Dupa coacere, ardeii grasi se vor pune intr-un vas incapator, presarati cu un praf de sare si acoperti cu un capac ( pana se vor raci si coaja se va inmuia) cca 15 minute.

Ardeii grasi se vor curata de pielita, spala usor in apa rece pentru a ramane curati si pusi la scurs intr-o strecuratoare.

Separat se va face dressingul din: ulei de masline, otet de mere ( sau zeama de lamaie ), sare si un praf de piper ( optional ).Pe un platou rotund si adanc se vor aseza ardeii grasi, urmand a fi stropiti cu dressingul obtinut.

Ardeii grasi copti pot fi asezati la masa ca si o garnitura la o mancare de: fasole boabe prajita; tocanite de carne ( cartofi ), sau o friptura pe gratar.

Optional, de obicei se serveste salata de vinete impreuna cu cea de ardei copti, adaugand cateva felii de rosii.

POFTA BUNA !!!