Salata de broccoli si pui

Este o salata consistenta, potrivita pentru cei care iubesc mancarurile usoare, dietetice. Se face rapid si aveti toate sansele sa ajungeti sa iubiti broccoli. Totul consta in a gasi modul potrivit de a-l gati. Iar aici este al dente, un pic crocant. Multe persoane il prefera astfel.

Ingrediente salata de broccoli si pui

1 capatina broccoli verde intens

1/2 piept pui dezosat cca 300 g

1/2 ardei gras galben ( sau rosu )

1 lamaie ( zeama pentru sos salata si pentru fiert broccoli )

3-4 linguri ulei masline ( ptr sos )

1 lingura mustar dulce ( pentru sos )

2 linguri smantana ( pentru sos )

un praf oregano uscat ( ptr sos )

crutoane paine ( prajite in cuptor ) optional

sare, piper

Cum se face salata de broccoli si pui

Pieptul de pui, spalat si curatat, se va pune la fiert in apa cu sare si cateva legume pentru gust ( 1 morcov, 1 ceapa, cateva felii de telina ) cca 20 minute.

Cat timp pieptul de pui va fierbe, se va pregati broccoli: va fi curatat de frunze, cotor, apoi facute buchetele potrivite ( la fel ca si conopida ) si puse la fiert in supa in care s-a gatit pieptul de pui ( cca 10 minute, sa ramane al-dente si vizibile in salata ).

Intr-un vas larg se va pune pieptul de pui taiat bucati potrivite sau fasii rupte ( dupa imaginatie ), peste care se vor adauga buchetele de broccoli racite si stropite cu zeama lamaie ( pentru a-si pastra culoarea ), ardeiul gras galben ( sau rosu ) taiat fasii subtiri sau in bucati potrivite.

Separat se va face un sos ( dresing ) din: zeama lamaie, mustar, smantana, praful de oregano, sare si piper, care se va turna peste salata din vas, amestecandu-se usor cu o spatula, apoi servita imediat sau acoperita cu o folie alimentara si data la rece in frigider, servita la momentul potrivit.

Pentru o masa mai consistenta, peste salata se pot adauga crutoane de paine prajita in cuptor ( stropite cu putin ulei de masline ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto