Autentificare

Înregistrare

Salata de capsuni cu sos de portocale

Inspiratia ne vine tot timpul atunci cand avem in fata ingredientele. Ne gandim instant fie la o mancare mai deosebita sau un desert cat mai simplu si delicios.

Combinatia de ingrediente vine de la sine, gustul si „chimia” dintre ele fac posibil acest lucru.

Vom face o reteta de salata de fructe, care va merge foarte bine pe masa de PASTE, alaturi de bucatele imbietoare si „grele”, cu o portie uriasa de culori ( rosu, galben, verde ) servita in boluri gen punch.

Ingrediente salata de capsuni cu sos de portocale

5 portocale mari ( pentru sos )

500 g capsuni proaspete

1/2 fruct mango copt

cateva boabe de coacaze negre ( optional ..ptr culoare si gust )

1 lingurita de coaja rasa de portocala (ptr sos )

2 linguri de zahar tos ( ptr sos )

1/2 lingurita amidon alimentar ( ptr sos )

cateva frunze de menta

Cum se face salata de capsuni cu sos de portocale

Mai intai ne vom ocupa de sosul de portocale:

  • Pentru o cantitate asa mica de portocale si pentru a obtine cat mai mult suc, vom stoarce portocalele intr-un storcator manual ( nu intr-un robot de fructe ), apoi il punem intr-un ibric la fiert impreuna cu zaharul, 1/2 lingurita coaja rasa de portocala rasa pe razatoarea mica, 1 frunza de menta pentru cca 5 minute.
  • Adaugam amidonul dizolvat in putin suc de portocala si lasam sa mai fiarba cca 1-2 minute pana ce sosul va deveni ca un sirop mai subtire ( daca este prea gros mai adaugam suc de portocale deoarece la aceasta reteta trebuie un sos de portocale fluid ).
  • Transferam sosul de portocale intr-un bol incapator si-l dam la rece in frigider separat de fructe pana in momentul servirii.

Capsunile si restul de fructe pe care le dorim sa le folosim, le curatam de frunzulite ( capsunile ), de coaja ( mango ) si taia in jumatati sau sferturi ( capsunile ), cuburi mici ( mango ) apoi le adaugam intr-un bol si amestecatem numai in momentul servirii.

Vom pune fructele ( capsunile, cubuletele de mango si boabele de coacaze ) in boluri gen punch, de sticla sau alb ( daca va fi cu picior va fi si mai bine ) si turnam sosul de portocale si decoram cu cate o frunza de menta.

Acest fel de desert se va consuma imediat, deoarece capsunile sunt niste fructe sensibile ( se inmoaie foarte repede si nu vor mai avea aspect placut ).

TRUCURI SI IDEI

Pentru persoanele care iubesc frisca, pot pune in boluri putina frisca preparata in casa sau cumparata de la supermarket in flacoane gata pregatita.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments