Autentificare

Înregistrare

Salata de cartofi cu peste afumat

Aceasta salata este foarte simpla de facut si este buna pentru sanatate. Se serveste mai ales in zilele de iarna, cand salata din frunze verzi nu ni se mai pare suficient de hranitoare, asa ca vom folosi peste, cartofi si iaurt.

Ingrediente salata de cartofi cu peste afumat

500 g cartofi roz ( sunt buni pentru salate )

1 macrou afumat

1 cutie iaurt natural 200 g

3 linguri otet de mere

3 linguri ulei de masline

verdeata ( marar, patrunjel )optional

sare, piper

Cum se face salata de cartofi cu peste afumat

Cartofii se vor spala, apoi se vor pune la fiert in coaja pentru cca 20-25 minute ( atat cat va intra cu usurinta furculita in ei ).

Dupa fierbere se vor scurge de apa, apoi se vor lasa la racit.

Se vor curata de coaja cu ajutorul unui cutit, urmand a fi taiati in cubulete potrivite sau in rondele nu prea subtiri pe un blat de lemn ( daca cartofii vor fi mai mici ), apoi se vor pune intr-un bol adanc.

Macroul afumat se va curata de pielita si de oasele mici, va fi rupt in bucatele  mici si adaugat peste cartofi.

Separat, intr-un bol mic, se va face un dressing din: otet de mere, ulei de masline, sare si piper, rasturnandu-se peste cartofi si peste, amestecandu-se usor cu doua linguri.

Vasul se va acoperi cu o folie alimentara si se va da la rece in frigider, pentru a-si lua din arome ingredientele.

Inainte de servire, se va adauga iaurtul natural si verdeata ( optional ).

Se vor amesteca cartofii din nou, apoi se vor servi ca atare sau cu paine prajita.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments