Salata de cartofi cu peste si sos de usturoi

Salata de cartofi cu peste si sos de usturoi

Salata de cartofi cu peste si sos de usturoi este foarte buna atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti. Salata se poate personaliza in functie de dorintele dumneavoastra, adaugandu-se: salata verde, castraveti murati, etc. Poate sa fie servita la pranz sau la cina. Indiferente cand alegeti sa o serviti este o salata delicioasa.

 Ingrediente salata de cartofi cu peste si sos de usturoi

1 kg cartofi roz

1 conserva ton bucati   (sau: cod; salau; stiuca fiarta, iese mai usoara)

1/2 legatura patrunjel proaspat

1 ceapa rosie

2 linguri ulei masline

100 g masline rondele negre ( verzi )

zeama lamaie ( 4-5 linguri )

1 lingurita boia dulce ( pentru decor ) si sare

 

 

Pentru sos usturoi

1 capatina usturoi

50 -100 g smantana

50 ml ulei

sare
Cum se face sosul de usturoi
Usturoiul se va curata, pisat cu un praf de sare, adaugat uleiul putin cate putin si frecat cu un tel (pana va capata consistenta unei maioneze de casa).

La sfarsit se va adauga smantana, amestecandu-se usor cu telul pana la omogenizare.

Cum se face salata de cartofi cu peste si sos de usturoi

Cartofii, se vor spala si pusi la fiert in coaja (pana va intra cu usurinta furculita in ei) cca 30 minute.

Dupa fierbere, se vor scoate din apa intr-o strecuratoare si lasati la racit, apoi curatati de coaja cu un cutit ascutit, taiati in cubulete mici si pusi intr-un bol incapator cu pereti largi.

Conserva de ton bucati, se va scurge de ulei sau suc propriu, maruntita cu furculita si adugata peste cartofi.

Ceapa rosie, taiata solzisori si frecata cu un praf de sare, se va pune in bol peste restul de ingrediente.

Salata de cartofi cu peste, se va asezona cu un praf de sare, ulei de masline si zeama de lamaie, amestecandu-se usor cu o spatula, pana la omogenizare.

Pe un platou, se va transfera salata de cartofi, urmand a se turna  sosul de usturoi pe toata suprafata, apoi decorata cu patrunjel proaspat tocat fin.

 

POFTA  BUNA !!