Autentificare

Înregistrare

Salata de cartofi noi cu fasole verde fideluta si sparanghel

Salata de cartofi noi, cu fasole verde si sparanghel

Cum se face salata de cartofi noi cu fasole fideluta si sparanghel

Cartofii noi  se vor spala ( se vor lasa cu coaja ) si taia in doua pe lungime ( atunci cand cartofii sunt de marime mica ) sau in sferturi daca sunt de marime mare.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins se vor pune cartofi la prajit ( pana devin aurii ), dupa care se scot pe o hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se indepata excesul de ulei ) sau se pot coace la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.

Ceapa si usturoiul curatate de coaja se vor  toaca marunt pe un blat de lucru, apoi se  vor pune intr-un bol peste care se adauga  uleiul de masline si otetul ( sau zeama de lamaie ), amestecandu-se cu un tel.

Fasolea verde fideluta si sparanghelul se pun la fiert intr-o olita cu apa clocotita si un praf de sare, pentru cca 15-20 minute ( nu prea mult, deoarece dorim ca legumele sa fie al-dente).

Intr-un bol se adauga fasolea verde fideluta fiarta, sparangelul taiat in trei, cartofii, maslinele,ardeiul, rosiile cherry taiate in jumatati si sosul de ceapa cu usturoi.

Se amesteca totul  si se serveste salata de cartofi  imediat, fie ca atare sau ca si garnitura la orice fel de carne gatita.

POFTA BUNA !!!