Autentificare

Înregistrare

Salata de ciuperci cu carne pui, maioneza si usturoi

Salata de pui cu ciuperci

Aperitiv perfect pentru mese festive, gustos, usor de facut, incat papilele gustative al musafirilor si-au mai dorit o portie.

Ingrediente salata de ciuperci cu carne de pui, maioneza si usturoi

2 borcane de ciuperci intregi

1/2 piept de pui

4 catei de usturoi

200 g maioneza de casa

1 iaurt natural

cateva fire de patrunjel proaspat (pentru decor)

sare, piper

Cum se face salata de ciuperci cu carne de pui, maioneza si usturoi

Pieptul de pui dezosat, se va pune la fiert in apa rece cu un praf de sare (cca 20 minute).

Intre timp, ciupercile intregi de la borcane, se vor scurge de zeama intr-o strecuratoare, apoi tocate foarte fin si stoarse bine ( pentru a nu avea lichid ), urmand a fi puse intr-un vas incapator  ( folosit pana la pregatirea completa a salatei de ciuperci ).

Dupa fierbere, pieptul de pui se va scoate din zeama in care a fiert si pus la racit, urmand a fi taiat in bucatele foarte mici pe un blat de lucru si adaugat in vas peste ciuperci.

Maioneza amestecata cu iaurtul natural (va fi mult mai bine digerata salata si mult mai usoara) si cu usturoiul pisat, se va pune in castron, amestecandu-se totul cu o spatula.

Salata de ciuperci obtinuta, se va transfera in boluri de sticla sau ceramica (pentru a fi mult mai usor de servit si cu mai mult aspect pe masa), decorate cu frunze de patrunjel proaspat, acoperite cu folie alimentara si date la rece in frigider pana la servire.

POFTA BUNA !!