Autentificare

Înregistrare

Salata de cuscus, iaurt si legume

Ingrediente:
250 g cuscus,
2 iaurturi slabe,
30 g stafide,
zeama de la o lamaie,
2 avocado,
2 rosii,
2 ardei rosii,
1 ceapa,
1 capatana mica de salata verde, masline negre sau verzi,
cateva fire patrunjel,
2 catei usturoi sau 2 fire usturoi verde,
sare, ulei masline,

Mod de preparare:
Intr-un bol se adauga cuscusul, iaurtul, zeama de la o lamaie, stafidele, 3 linguri ulei. Se amsteca bine si se mai adauga putina apa ca toate ingredientele sa fie inmuiate. Se lasa acoperit, peste noapte. A doua zi se preapara legumele: avocado se curata, se scoate samburele iar miezul ramas se taie felii subtirii, ardeii se coc pe o placa, pana se inegresc, se curata de pielita si de seminte si se taie fasii subtiri, rosiile se taie felii se amesteca in preparatul de cuscus. Se aseaza pe o farfurie salata verde, se toarna salata, se orenza cu masline, se presare patrunjel tocat fin si usturoiul maruntit.