Autentificare

Înregistrare

Salata de dovlecei cu sos de usturoi

Salata de dovlecei. poate fi transformata intr-o mancarica de post, daca va fi combinata si cu alte legume.

Ingrediente salata de dovlecei( zucchini ) cu sos de usturoi

1-2 dovlecei tineri ( sau zucchini )

1 ceapa

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1 vanata mica

1 frunza de dafin ( pentru aroma )

3 linguri ulei masline ( pentru sotat legume )

1 lingura praf chimen ( sau alte mirodenii uscate, la alegere )

sare, piper

Pentru sos usturoi

1 capatina usturoi

1/2 lamaie ( zeama )

50 ml linguri ulei masline ( sau ulei vegetal de floarea-soarelui )

100 g iaurt natural

sare, piper

Cum se face sos de usturoi

Cateii de usturoi, se vor curata fiecare in parte, apoi se vor pune in blender la mixat ( cca 2-3 minute ), picurandu-se uleiul de masline, pana isi va dubla sau tripla volumul ( sa aiba consistenta unei maioneze de casa ).

Zeama de lamaie, sarea si piperul, se vor adauga la sfarsit, dupa gust.

Pasta de usturoi se poate combina  cu un iaurt natural ( optional), urmand a se transfera din blender intr-un bol, care se va acoperii cu o folie alimentara, dat la rece in frigider pana la folosire.

 

Cum se face salata de dovlecei ( zucchini ) cu sos de usturoi

Pentru un gust mai bun, legumele  se vor  da intr-un clocot ( cca 2-3 minute ), in putina apa cu un praf de sare, apoi sotate in 2-3 linguri ulei de masline.

Pentru aceasta operatiune, legumele trebuiesc pregatite in prealabil si anume: ceapa curatata si taiata pestisori; ardeiul gras curatat de seminte, spalat si taiat fasii sau in bucati mici; dovleceii curatati de coaja partial ( zebrati ), taiati in rondele groase de cca 2 cm; vanata se va taia in felii sau in bucati potrivite.

Legumele sotate,  se vor pune pe un platou, impreuna cu sosul lasat, apoi servite cu sosul de usturoi deasupra.

Trucuri si idei

Sosul de usturoi, se poate servi la fripturi; rasol; dovlecei pane; vinete pane; peste etc…

POFTA BUNA !!!

Sursa foto