Autentificare

Înregistrare

Salata de fenicul cu portocala si seminte de dovleac

Salata de fenicul si portocala

Cum se face salata de fenicul cu portocala si seminte de dovleac

Mai intai se va pregati feniculul: se va curata de frunzele verzi ( se vor folosi la decor-optional ) si taiat in felii subtiri de cca 1 cm ( de la radacina spre cotor ).

Intr-un vas se vor aseza feliile de fenicul, peste care se va pune: uleiul de masline, sare si piper, lasandu-l la macerat timp de cca 5-10 minute ( ptr a se indulci si ai disparea acel gust pra aromat  ).

Dupa timpul alocat macerari, pe un grill bine incins se vor pune feliile de fenicul, avand grija sa fie intoarse la fiecare 3-4 minute ( cat va avea acele urme de gratar pe ele ).

Intre timp, se vor praji intr-o tigaie de teflon semintele de dovlec, cca 3-4 secunde, iar portocala se va curata de coaja pe un blat de lucru, indepartata pielita alba ( care este usor amara ) si taiata in felii subtiri.

Pe o farfurie intinsa, se vor aseza feliile de fenicul, iar deasupra se vor pune feliile de portocala si semintele de dovleac prajite.

Optional, salata de fenicul cu citrice, se poate stropi cu putin ulei de masline si zeama de portocale.

POFTA BUNA !!!