Salata de hrisca si legume

Aceasta salata se face foarte rapid. Nici nu mai este necesar sa fierbeti ceva. Si cu toate acestea este foarte satioasa, fiind recomandata in perioadele de post.

Ingrediente pentru salata de hrisca si legume

1 cana hrisca,
2 castraveti,
1 capatana de salata,
2-3 catei de usturoi,
100 g alune caju,
150 g iaurt,
1/2 lamaie,
sare, ulei de masline,

Cum se face salata de hrisca

Puneti la inmuiat o cana de hrisca. Se pune intr-un vas mare, cu o cantitate dubla de apa, intrucat hrisca isi mareste volumul. Se tine 8 ore dupa care se spala.

Salata se spala si se taie fasii mai mari, castravetii se taie felii subtiri.

Dressing: Alunele se piseaza bine sau se macina. Din alunele macinate, usturoiul pisat, iaurt, zeama de lamaie, 2-3 linguri ulei, sare se face un sos. Daca este prea gros se mai pune putina apa.

Se toarna sosul peste hrisca, salata verde si castraveti.

Sursa foto