salata de icre de salau

Salata de icre de salau

Ingrediente:
200 gr icre salau
o ceapa medie
1 l ulei (o sticla de ulei)
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Descriere:

Pasul 1: Icrele se freaca putin cu furculita pentru a elimina toate pielitele;
Pasul 2:Se toarna ulei peste icre picatura cu picatura (ca la maioneza) si se freaca cu mixerul pe viteza medie (ca sa nu se sparga icrele);
Pasul 3:Se adauga ceapa tocata marunt (sau data pe razatoare si stoarsa);
Pasul 4:Se adauga in continuare ulei si se freaca cu mixerul pana compozitia devine spumoasa;
Pasul 5:Se adauga zeama de lamaie (dupa gust).

!! Sfaturi practice pentru salata de icre !!

  • icrele se lasa la scurs cateva ore inainte de preparare;
  • pentru a fi mai putin gretoase, adauga in castronul mixerului 2 linguri de gris fiert si racit;
  • stropeste compozitia cu putina apa minerala sau sifon pentru a deveni mai spumoasa si mai deschisa la culoare
salata de icre de salau

salata de icre de salau

Facebook Comments