Autentificare

Înregistrare

Salata de legume cu macaroane

Ingrediente:
6 cepe verzi,
500 g macaroane scurte,
4 rosii,
1 morcov,
250 g conserva de fasole verde,
1 conserva mica de boabe de porumb, 50 g alune prajite,
1 legatura patrunjel sau marar,
1 ardei iute,
sare, ulei, piper,

Mod de preparare:
Pentru sos:
6 lingri ulei, 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 1 lingurita de ardei iute tocat marunt, verdeata tocata.
Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin ulei. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in feliute subtiri. Morcovul se curata, se spala, se taie in patru pe lung, apoi in feliute cat mai subtiri. Se scoate fasolea din conserva, se scurge bine, la fel si boabele de porumb. Alunele se prajesc in tigaie fara ulei, apoi se sfarama (nu prea marunt). Se pun toate legumele si alunele intr-o salatiera, se toarna deasupra sosul bine batut cu furculita.