Salata de linte cu rosii si branza Halloumi

Salata cu branza Hallomi, linte rosie, rosii cherry

Cum se face salata de linte cu rosii si cu branza Halloumi

Lintea verde /rosie se va pune la fiert ( nu mult pentru a se sfarama ), respectandu-se modul de gatirea deja cunoscut pentru persoanele care folosesc lintea ca si o mancare sanatoasa.

Dupa fierbere, lintea verde/rosie se va pune la scurs intr-o strecuratoare, apoi adaugata intr-un bol pentru salate.

Ceapa se va curata, taia julien apoi frecata usor cu un praf de sare( pentru a se indulci) , urmand apoi  a fi adaugata peste lintea fiarta.

Rosiile cherry  se vor adauga in bol taiate in jumatati.

Din: uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust se va face un dressing care se va adauga peste salata de linte, amestecandu-se usor cu o spatula.

Intre timp, cat salata se va odihni ( a-si lua din arome ), branza Halloumi se va taia in cuburi si puse la prajit intr-o tigaie de teflon cu uleiul incalzit si aromat cu cateii de usturoi taiate in feliute subtiri ( apoi indepartate ), cca 1 minut, amestecandu-se continuu ( intorcandu-le pe toate partile, cat sa prinda o culoare usor aurie ).

Pe un platou se va transfera salata de linte, iar deasupra se vor pune cuburile de branza Halloumi, usor prajite, decorata apoi salata pentru aspect  cu frunze de patrunjel proaspat.

Salata de linte cu rosii si branza Halloumi se va servi ca atare,  la un pranz usor sau o cina.

POFTA BUNA !!