Autentificare

Înregistrare

Salata de morcovi cu sardina

Este o  salata care poate fi pregatita cat ai zice peste, improvizata pe moment cu diferite ingrediente existente deja prin camara.

Poate fi folosita ( sau trecuta pe lista retetelor) ca o salata in zilele de post din preajma sarbatorilor Pascale, cand va fi dezlegare la peste.

Ingrediente salata de morcovi cu sardina

2 morcovi potriviti

1-2 cutii sardine in ulei ( sau ton, macrou )

1/2 capatina salata proaspata

1/2 lamaie ( zeama ) ( sau 2 linguri otet balsamic )( ptr dressing )

1 lingurita miere de albine topita

2 linguri ulei de masline ( ptr dressing )

sare, piper ( ptr dressing )

Cum se face o salata de morcovi cu sardina

Morcovii se vor curata de coaja cu ajutorul unui dispozitiv special pentru legume, iar pe un blat de lucru, se vor taia in bastonase subtiri, pusi intr-un bol in asteptare, stropiti cu zeama de lamaie, pentru a se evita oxidarea lor.

Conserva de sardina in ulei, se va pune la scurs  intr-o strecuratoare, urmand a fi tansferata intr-un bol si  zdrobita usor cu o furculita.

Peste sardina zdrobita, se va pune dressing natural ( nu cumparat din comert, plin de aditivi si chimicale), pregatit in casa intr-un bol din: zeama de lamaie ( sau otet balsamic ), ulei de masline, miere de albine, sare si piper, amestecandu-se cu un tel pana la omogenizare completa a ingredientelor.

Pe un platou ( sau intr-un vas de sticla rotund si adanc ), se va pune un pat din salata verde proaspata ( rupta fasii cu mana ), urmand a fi adaugata sardina asezonata in prealabil si  bastonasele de morcovi  ( eventual se mai poate stropi salata cu dressingul ramas in momentul servirii ).

Pentru persoanele care doresc o salata de morcovi si sardina mai „bogata” ( in resurse calorice), pot adauga in propria farfurie, 1-2 linguri de maioneza de casa.

Salata de morcovi si sardina, se va servi imediat la un mic dejun sau ca si o gustare la serviciu, cu paine prajita sau ca atare.

POFTA BUNA !!

Sursa foto