Autentificare

Înregistrare

Salata de oua cu sos de mustar

Este o reteta clasica, care are o complexitate redusa de pregatire, fiind o varianta de aperitiv, atunci cand vrem sa folosim ouale rosii ramase de la Sarbatoarea Pasala ( bineinteles daca ne aflam  in acea perioada ).

Ingrediente salata de oua

7-8 oua ( se pot folosi oua rosii de la Paste daca sunt in aceasta perioada )

1 legatura ceapa verde ( numai partea verde se va folosi )

1/2 lamaie ( sucul )

1 lingura de mustar

2 linguri ulei de masline

1/2 legatura patrunjel verde ( optional )

sare piper

Cum se face salata de oua

Mai intai ne pregatim un vas pentru a pune ingredientele pentru salata.

Vom curata ouale de coaja, le taiem cubulete mici si le punem cu grija in vas.

Ceapa verde si patrunjelul ( optional ) se taie marunt si se adauga peste oua.

Separat in alt bol vom face dresingul ( sosul ) pentru oua, amestecand uleiul, mustarul, sucul de lamaie, sare si piper,  cu ajutorul unui tel pana se vor combina ingredientele.

Dresingul se va turna pe toata suprafata oualor, amestecand cu doua linguri de jos in sus ( cu grija pentru a nu strivi ouale ).

ATENTIE: aceasta salata de oua trebuie consumata imediat si nu lasata de pe o zi pe alta.

Salata de oua se consuma cu paine alba prajita sau integrala cu seminte.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments