Salata de oua cu sfecla rosie

Salata de oua si sfecla rosie

Cum se face salata de oua si sfecla rosie

Sfeclele mici,   se vor spala sub jet de apa rece si  pusa la fiert in apa rece intr-o olita , cca 15-20 minute ( pana cand va intra usor varful furculitei ), urmand a fi scoase din apa si lasate la racit intr-o strecuratoare.

Intre timp, ouale se vor pune la fiert in apa calduta ( ptr a se garabi procesul de fierbere ), cca 5-8 minute ( dorim niste oua cu galbenusul cleiuos, nu tare ).

Sfeclele rosii se vor curata de coaja ( se vor razui usor cu o lingurita ), apoi taiate in felii pe un blat de lucru si transferate intr-un bol.

Ouale fierte si racite in apa rece, se vor curata de coaja, taiate cu grija in jumatati apoi sferturi se vor adauga in bol peste sfecla de zahar, stropite cu dressingul obtinut si amestecat totul usor cu o spatula.

Salata de oua cu sfecla rosie obtinuta se va transfera pe un platou si servita la masa de dimineata, pentru un mic dejun sanatos.

POFTA BUNA !!