Autentificare

Înregistrare

Salata de papaya

Salata de papaya

Papaya, un fruct exotic, supranumit si „fructul ingerilor”, este bogat in: magneziu; calciu; fier; potasiu etc.., vitamine in special C, mult mai mult decat Kiwi.

Pentru copii acest fruct, avand o  forma de para, cu o pulpa carnoasa, untosa, suculenta, de culoare galben-portocaliu (la maturitate), este benefic, ajutand organismul sa se dezvolte armonios.

Papaya sub forma uscata (de praf), este foarte folosit in bucatarile restaurantelor, ajutand la fragezirea carnurilor, care au o fibra dura (carnea de vita, cea de vanat etc…), iar semintele fiind iuti, pot fi uscate si macinate (inlocuind piperul negru)

Vom face o salata delicioasa, care se va prepara in cateva minute,  in care vom combina ingrediente (in special legume in cazul de fata) pline de arome, compatibile cu fructul de papaya, fiind consumata in special alaturi de fructe de mare.

Fructul de papaya, poate fi folosit si intr-o salata de fructe racoroasa de vara.

 

Ingrediente salata de papaya

Ingrediente folosite la aceasta salata pot fi la alegere si dupa gust, in functie de anumite preparate pregatite si consumate alaturi de aceasta salata,  sau consumata ca atare.

2 fructe papaya (coapte)

10 rosi cherry

1 ardei iute rosu

1 catel usturoi (pentru aroma)

50 g masline verzi fara samburi

2 linguri ulei de masline

2 linguri sos soia

1/2 lamaie (sucul)

1 lingurita zahar

Cum se face salata de papaya

Fructul de papaya, se va taia in doua pe lungime, indepartate semintele cu ajutorul unei lingurite (semintele sunt iuti, dar uscate si maciate, inlocuiesc piperul negru), apoi pulpa se va scoate (la fel ca la avocado) si se va pune intr-un castron.

Rosiile cherry,  se vor spala si taia in jumatati si adaugate peste fructele de  papaya, pregatite in prealabil si maslinele verzi (pentru o combinatie de culoare si gust al salatei).

Intr-un bol se va face un sos (un dressing) din: uleiul de masline, zeama de lamaie, sosul de soia, zaharul, usturoiul pisat si  ardeiul iute (curatat de seminte) taiat in rondele foarte subtiri, amestecandu-se totul cu un tel, apoi se va rasturna in castron peste salata.

Castronul cu salata de papaya obtinuta, se va acoperi cu o folie alimentara, dat la rece in frigider (este indicat acest proces, deoarece este mult mai gustoasa), pentru a se  combina aromele, servita in boluri individuale, alaturi de fructe de mare (creveti, calamari etc.. ).

POFTA BUNA !!