Autentificare

Înregistrare

Salata de paste colorate cu ton, rosii si busuioc

Ingrediente:
300 g paste colorate(tip spirala),
3 rosii,
10 frunze de busuioc,
3 linguri ulei masline,
125 g ton la cutie in ulei,
50 g parmezan,
1 lingura crepe,
sare, piper,

Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj, se racesc sub jet de apa rece, se scurg. Rosiile se tin aproximativ un minut in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie marunt. Intr-un vas se adauga rosiile, uleiul, sarea, piperul, crepele, busuiocul si se paseaza cu pasatorul/mixerul pana se obtine un sos. Intr-un vas se pun pastele fierte, se varsa sosul peste, se adauga tonul maruntit si parmezan cubulete. Se dau la frigider pentru 1 ora.