Autentificare

Înregistrare

Salata de paste cu sfecla

Aceasta salata cu paste nu este chiar rapida, intrucat sfecla fierbe mai greu, insa cu siguranta este mai sanatoasa decat multe alte variante.

Este o salata care se mananca rece, asa ca poate sa fie consumata la pranz la serviciu fara probleme.

Ingrediente pentru salata de paste cu sfecla

500 g paste(in forma de cochilie), 400 g sfecla rosie,
3-4 fire ceapa verde,
150 g tofu afumat,
150 g fistic,
putina margarina vegetala,
sare, piper, ulei masline, otet,

Cum se face salata de paste cu sfecla

Se pune la fiert sfecla rosie. Sfecla fierbe in aproximativ 30 de minute. Verifici cu cutitul sa fie fiarta. Cand a fiert o cureti de coaja de indata ce o poti atinge si o tai in cubulete mici de 1-2 cm. Sau le puteti face spirale daca aveti aparat special pentru asta.

Pastele se pun la fiert separat in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Pastele se scurg, se pun intr-un bol, se adauga sfecla, ceapa verde taiata marunt, se adauga putin ulei, otet, sare, piper si se amesteca bine.

Tofu se taie in bucatele marunte si se caleste putin in margarina. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun in salata. Se adauga sare, piper si otet.

Se da la rece inainte de servire. Se ofera garnisita cu fistic.

Sursa foto

Facebook Comments