Salata de paste si surimi

Surimi se gasesc deobicei printre produsele congelate, la sortimentele de peste. Desi pot sa nu aiba nicio legatura cu pestele, ci sa fie facut din altfel de carne. Sub acest nume exotic se ascunde de fapt o combinatie de resturi de carne legate prin aditivi.

Daca optezi sa le mananci, atunci foloseste cantitati mici, alaturi de alte ingrediente.

Ingrediente salata de paste cu surimi

500 g paste ( de diferite forme si marimi )

50 g unt ( ptr paste )

1 castravete

4 batoane de surimi

1oo g iaurt natural

2-3 fire de marar

1 lingura de mustar

4-5 linguri de zeama lamaie

2-3 linguri de ulei masline

sare, piper, oregano macinat

Cum se face salata de paste cu surimi

Pastele se vor fierbe in apa cu sare, conform instructiunilor dupa pachet, apoi se vor pune la scurs si racit intr-o strecuratoare, adaugand cubul de unt, amestecandu-le cu doua linguri, pentru a nu ramane lipite pastele intre ele.

Intre timp pregatim restul de ingrediente si anume: castravetele il vom taia in doua pe lungime, ii scoatem miezul cu o lingurita, apoi taiat in cubulete mici si adaugat intr-un castron, surimi taiat in bucati de 1-2 cm, urmand pastele scurse si racite.

Intr-un bol vom face un dresing din: iaurt, ulei de masline, zeama de lamaie, mararul tocat fin, sare, piper, mustarul, oregano uscat ( un varf de cutit ), amestecand cu un tel pana se va forma un sos pe care-l vom turna peste paste, amestecand cu o spatula pana se vor amesteca ingredientele intre ele.

Salata de paste cu surimi se va consuma imediat, sau se poate lasa la rece in frigider si pentru a doua zi.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto