Autentificare

Înregistrare

Salata de paste

Ingrediente:
400 g paste farfalle( in forma de fluture),
1 ardei rosu,
1 ardei verde,
2 rosii,
1 cutie mica de porumb,
1 cutie ton in ulei,
100 g stafide,
4 linguri ulei de masline,
1-2 catei de usturoi,
sare, piper, busuioc,

Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj, se adauga putin ulei de masline si se lasa sa se raceasca. Ardeii se coc pe gratar, pana ce coaja se inegreste, se lasa in apa rece pentru a indeparta cu usurinta pielita, se lasa sa se raceasca, se taie fasii. Rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie bucatele potrivite, se lasa sa se raceasca. Stafidele se tin 10 minute, in apa rece. Intr-un bol se adauga pastel, rosiile, ardeii, porumbul scurs, tonul bucatii, fara ulei, stafidele stoarse bine de apa, usturoiul maruntit si sosul din ulei, otet, sare, busuioc uscat, sare, piper.