Salata de pepene galben, Feta si jambon

Varietatea de fructe si legume proaspete, pline de vitamine, care invadeaza pietele vara, ne da suficiente idei de a le folosi.

Vara este deasemenea paradisul vegetarienilor.

Vom face o reteta de salata, in care ingredientul minune va fi pepenele galben, usoara, sanatoasa si racoritoare.

Ingrediente salata de pepene galben, branza Feta si jambon

3-4 foi salata verde ( optional )

1 pepene galben copt si zemos ( cel cu coaja crapacioasa este zemos, chiar daca nu are aspect frumos )

200 g branza Feta

3-4 felii jambon

4 linguri zeama lamaie

4 linguri ulei de masline

1/2 lingurita cimbru sau oregano uscat ( la alegere )

sare ( daca va mai fi necesar )

piper ( optional )

Cum se face salata de pepene galben, branza Feta si jambon

Pentru un aspect frumos, aceasta salata se va pune intr-un vas de sticla.

Pepenele galben se va taia in doua pe jumatate, apoi cu o lingura curatam casuta cu seminte pe care le indepartam, urmand sa curatam fiecare jumatate de pepene de coaja, apoi taiat  felii subtiri si  cuburi mici ( sau mai mari dupa preferinta ) si puse in vasul de sticla.

Adaugam branza Feta taiata cuburi, jambonul taiat cubulete si puse in vas peste pepenele galben.

Pentru persoanele care doresc o salata cu mai multe legume, poate adauga  salata verde proaspata rupta fasii mici cu mana rosii cherry etc…

Separat intr-un bol mic vom face un dresing din: ulei de masline, zeama de lamaie 1 lingura de apa si cimbru uscat, pe care-l vom adauga peste salata din vas, amestecand usor cu doua linguri speciale pentru amestec salata ( pentru a nu strivi branza Feta ).

Vasul se va acoperi cu folie alimentara si dat la rece pana in momentul servirii.

Aceasta salata se poate consuma in boluri mici ca un fel de “desert “ dupa o mancare, sau ca si garnitura.

 

POFTA BUNA !!!