Salata de portocale

Deoarece sezonul de vara este pe sfarsite, inca dorim sa acumulam cat mai multe vitamine, pregatindu-ne organismul pentru anotimpul rece, consumand cat mai multe fructe, legume etc…

Vom face un desert simplu, folosind portocale si rodie ( care este un fruct acrisor, plin de vitamine, antioxidanti, fibre, cu putine calorii).

Cum se curata un fruct de rodie( metode sunt diverse, dar o vom folosi pe cea mai simpla ): se taie fructul in doua jumatati, pregatim un bol, apoi tinem  o jumatate de rodie in palma si o lovim puternic cu ajutorul unei linguri de lemn

 

Ingrediente salata de portocale

1 kg portocale ( trebuiesc alese cele cu coaja subtire, deoarece au miez mai mult si sunt zemoase )

1 fruct de rodie ( sa  fie cu o coaja proaspata nu uscata, deoarce semintele pot fi uscate )

50 ml sirop artar ( este sanatos, inlocuieste cu succes zaharul si mierea de albine )

frisca ( optional )

50 g miez de nuca ( optional ), fructe de padure, mar etc….

 

Cum se face salata de portocale

Aceasta salata trebuie pregatita cu cel putin 30 minute, inainte de servire.

Pregatim un vas incapator si larg la gura, adaugam bucatatele de portocala sau felii, pe care le-am curatat inainte de coaja si pielita albicioasa.

Peste portocale, adaugam semintele de la rodie, siropul de artar, miezul de nuca maruntit ( optional ), amestecand usor cu  doua linguri speciale ( fara sa distrugem fructele, ele trebuiesc sa ramana intregi pentru aspect ).

Vasul se va acoperi cu o folie alimentara, dat la rece, apoi servita salata in boluri individuale, dupa un pranz bogat, ajutand astfel la o digestie mai rapida si un confort acceptabil pentru organism.

Pentru persoanele mai ” pofticioase”, aceasta salata de portocale, poate fi ornata cu 2-3 linguri cu frisca vegetala.

Trucuri si idei

Portocalele pot fi folosite la o salata pentru o garnitura la o friptura, impreuna cu rucola si niste branza Feta, nu numai ca desert.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto