Autentificare

Înregistrare

Frigarui de pui cu ananas I

Este un aperitiv rapid, potrivit pana la servirea altui fel de mancare… atunci cand se face o „pauza de discutii”.

Frigaruile de pui sunt foarte apreciate la zile festive, fiind foarte usor de gatit, iar ingredientele folosite pot fi diverse.

Ingrediente frigarui de pui  cu ananas

1 piept de pui dezosat 450-500 g

1 ananas proaspat sau de la cutie in suc propriu

1 ardei gras verde ( gust si decor )

betisoare frigarui

Pentru marinada pui

1 ceapa rosie

1/2 lamaie ( zeama )

4-5 linguri sos soia

2 linguri mustar dulce

1 lingura miere de albine

1 lingura ghimbir ras
Cum se face marinada pentru pui
Ingredientele se vor pune intr-un vas, amestecandu-se bine  cu un tel( eventual pentru a fi mai lichida marinada, se poate adauga putin vin rosu ).

Bucatile de pui se vor pune in marinada ( recomandat ar fi de cu seara, petru a-si lua mai bine aromele ), cu cel putin 1 ora inainte de a fi puse pe gratar sau grill.

Cum se fac frigarui din pui cu ananas

Primul lucru care se va face, va fi acela de a pune betisoarele pentru frigarui la inmuiat in apa ( pentru a nu se arde pe gratar ).

Ardeiul gras verde se va curata de seminte si va fi taiat in bucati mari.

Pe fiecare betisor umed se vor pune intr-o ordine oarecare ingredientele ( de exp: un ardei gras, o bucata de ananas si o bucate de pui marinat etc…)

Frigaruile cu pui si ananas se vor pune pe gratarul incins sau pe grill, lasandu-se cate 4-5 minute pe fiecare parte ( avand grija sa fie intoarse in mod constant ).

Se vor servi la masa  fierbinti, alaturi de alte bucate savuroase pregatite pentru zilele de sarbatori.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments