Autentificare

Înregistrare

Salata de pui aromata cu sos de ceapa

Cand auzim cuvantul salata ( fie din legume sau fructe ), ne gandim ca acestea se poate consuma numai vara…ei bine nu !..salatele din legume si fructe nu trebuiesc sa lipseasca de pa masa alaturi de alte preparate.

Ele se pot consumate simple sau, pentru a fi mai consistente, se vor combina cu bucati de carne, peste sau branza ( de consistenta mai tare ).

Vom face o salata simpla de pui ( fie din piept de pui proaspat si gatit sau din resturi ramase de la un gratar anterior ), dandu-i o savoare deosebita cu ajutorul unui sos de ceapa.

Ingrediente salata de pui aromata cu sos de ceapa

1 piept de pui  dezosat de cca 450 g  ( sau piept de pui ramas de la un gratar anterior )

1 capatina salata verde

1 morcov potrivit

ulei de masline

sare, piper

Pentru sos de ceapa

2 cepe rosii

2 linguri ulei de masline

100 ml smantana de gatit

sare, piper

Cum se face salata de pui aromat cu sos de ceapa

Pieptul de pui se va spala, apoi va fi portionat  in bucati potrivite pentru gratar, unse cu ulei si asezonate cu sare si piper.

Intr-un vas se vor pune portiile de pui pregatite pentru gratar, apoi se vor da la rece pentru cca 20 minute ( cat sa-si ia aromele ).

Pe un grill bine incins si stropit cu putin ulei, se vor pune la prajit portiile de piept de pui, lasandu-se cate 5-8 minute pe fiecare parte.

Separat intr-o tigaie de teflon se va pune la incalzit uleiul, apoi ceapa taiata julien va fi lasata la calit cca 5 minute ( cat sa devina translucida ).

Smantana de gatit se va adauga peste ceapa sotata ( cat va da intr-un clocot si ingrosa putin ), apoi este asezonat sosul cu sare si piper dupa gust.

Pentru obtinerea unui sos fin, amestecul de ceapa cu smantana se va pune in blender la mixat pentru 1 minut.

Intr-un bol de sticla ( folosit pentru a se vedea frumos salata ) se va pune salata verde, spalata si scursa bine, rupta in bucati potrivite.

Morovul spalat si ras pe razatoarea mare, se va adauga in bol.

Pieptul de pui facut pe gratar, se va taia in bucati potrivite ( cat pentru o imbucatura ), adaugat in bol.

Totul se va amesteca usor, dupa ce salata de pui a fost stropita cu un dressing obisnuit din: ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

In momentul servirii, se va adauga deasupra si sosul obtinut din ceapa.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto