Autentificare

Înregistrare

Salata de pui cu avocado si legume

Sigur ne mai raman de la un pranz de duminica resturi din carne de pui, fie ca l-am facut la gratar sau in cuptor. Nu avem de ce sa le lasam sa se usuce prin frigider pentru ca le putem folosi pentru o masa delicioasa.

Ca orice familie care isi face aprovizionarea pe mai multe zile, vom avea prin lada frigiderului cateva legume. Cu acestea vom face o salata mixta pentru o cina rapida de un inceput de saptamana ( dupa o duminica ).

Ingrediente salata de pui cu avocado ( ptr 2 persoane )

300-400 g piept de pui ( rest de la friptura gratar sau cuptor ) sau un piept congelat dezosat

1 avocado copt

1 ceapa rosie

1 punga rucola ( salata )

1 morcov

5-6 rosii cherry

100 g branza feta sau telemea oi (optional)

50-100 g masline (optional)

1 lamaie ( zeama ptr dressing si stropit avocado )

Pentru dressing

3-4 linguri ulei masline

4 linguri zeama de lamaie

1 lingura mustar dulce

sare, piper

Cum se face salata de pui cu avocado

Inainte de a pregati o salata, trebuie sa avem la indemana si vasul in care vom adauga ingredientele ( deobicei sa fie larg la gura si adanc ).

Avocado se va taia in doua pe jumatate, este indepartat samburele, iar cu o lingurita se va scoate miezul si se va pune in bol stropindu-se cu putina zeama de lamaie ( ptr a nu oxida cat vom pregati si restul ingredientelor ).

Ceapa rosie se va curata, taia in rondele si va fi adaugata in bol.

Morcovul, curatat cu un dispozitiv special de legume, se va da pe razatoarea mare, urmand, la fel, sa fie pus in bol.

Rosiile cherry se vor taia in jumatati, iar rucola se va spala si scurge intr-o strecuratoare, urmand sa fie adaugate, ca si celelalte legume, in bol.

Cu dressingul obtinut din amestecul uleiului de masline cu zeama de lamaie, mustarul dulce, sarea si piperul, se va adauga in salata peste totata suprafata, amestecandu-se usor cu doua linguri.

La final se va pune pieptul de pui de pui rupt in fasii mari, sau daca bucata de piept de pui va fi intreaga, aceasta se va taia in feliute subtiri.

Pentru un aspect si gust cat mai indestulat, se pot adauga bucati rupte din branza feta sau telemea de oi, impreuna cu cateva masline.

Salata obtinuta se poate servi in farfuri individuale, ca atare, sau  alaturi de o garnitura de orez fiert.

Trucuri si idei

La aceasta salata de piept de pui cu avocado, se poate folosi un piept de pui proaspat dezosat, urmand a fi fiert in apa cu sare, scurs si racit, apoi rupt in fasii mari sau taiat feliute si adaugat in bol peste legume.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments