Autentificare

Înregistrare

Salata de rosii cherry cu ciuperci proaspete marinate

Salata de rosii si ciuperci crude

O salata cu rosii cherry si ciuperci proaspete marinate, care merge foarte bine ca o garnitura la o friptura de porc pe gratar sau pui la cuptor.

Ingrediente salata de rosii cherry cu ciuperci proaspete marinate

250 g rosii cherry ( o casoleta )

300 g ciuperci proaspete ( maronii /albe ) mici

1 catel usturoi ( optional )

1 ceapa rosie

1/2 conopida fiarta

Pentru marinata 

150  ml ulei masline

3 linguri otet din vin rosu

2 linguri sos dulce de chilli

1 lingura miere topita

sare si piper

Cum se face salata de rosii cherry si ciuperci proaspete marinate

Intr-un borcan cu capac  se va pune: uleiul de masline, otetul de vin, mierea de albine, sos dulce de chilli, sare si piper, agitandu-se pana se vor combina bine ingredientele.

Ciupercile proaspete, taiata in felii grosier, ceapa rosie curatata si taiata pestisori ( frecata cu un praf de sare, pentru  a se indulci ), conopida  se vor pune intr-un vas, peste care se va adauga marinata obtinuta in prealabil, acoperit vasul cu o folie alimentara si lasat deoparte pentru cca 30 minute ( amestecandu-se din cand in cand, pentru a-si lasa ciupercile si ceapa  din  umiditate ).

Rosiile cherry taiate in jumatati, se vor pune intr-o salatiera ( sau intr- un vas de servire ), adaugandu-se ciupercile, ceapa marinata (  cu o paleta cu gauri, pentru a lasa in vas din marinata excesiva  ) si usturoiul taiat feliute subtiri ( ptr aroma ), amestecandu-se usor cu doua linguri speciale pentru salate.

Salata de rosii cherry cu ciuperci proaspete marinate, se vor lasa la refrigerat cca 20 minute, apoi servita la masa. Puteti sa o  decorati cu arpagic taiat rondele si presarata cu seminte de susan crud,  ca o garnitura la o friptura de orice fel.

POFTA BUNA !!!