Autentificare

Înregistrare

Salata de sardine

Deoarece am stabilit de comun acord cu familia ca macar odata pe saptamana sa mancam peste ( in orice forma si varianta ), am ales sa facem o salata de peste cu niste legume alaturi pentru a fi mai apetisanta si gustoasa.

Am ales de data aceasta sardina in ulei care este foarte gustoasa.

Se poate folosi si peste proaspat ( si indicat ar fi pangasius, nu macrou ) sau congelat, fiert bine si apoi folosit cum dorim ( pasta sau cu bucatele mai mari ).

Este o reteta care se face foarte usor necesitand un timp scurt.

Ingrediente salata de sardine

2 cutii sardine in ulei

1-2 rosii ( depinde de marimea lor )

1 ceapa rosie

2-3 linguri de suc de lamaie ( dupa gust )

2-3 linguri boabe de porumb dulce

1-2 castraveciori murati

3-4 linguri de maioneza

2 linguri de ulei de masline ( optional )

Cum se face salata de sardine

Vom pregati un bol adanc pentru salata, apoi vom scurge sardinele din ulei si pune in bol maruntindu-le cu ajutorul unei furculite.

Ceapa rosie o curatam , taia pestisori si freca putin cu un praf de sare pentru a disparea iuteala si deveni mai dulceaga, apoi o adaugam in bol.

Vom adauga in bol peste sardine porumbul dulce, rosiile taiate felii subtiri, castraveciorii taiati cubulete mici, 3-4 linguri de maioneza. amestecand usor cu ajutorul a doua furculite pana se vor combina ingredientele intre ele si se formeaza o pasta numai buna de folosit.

Vom acoperi bolul cu o folie de aluminiu ( nu alimentara, ptr ca se va umezi pasta de sardina ) si dam la rece in frigider pentru 30 de minute.

Se va transfera salata de sardina pe un platou imbracat cu salata verde, apoi consuma pe paine prajita.

Avantajul la aceasta reteta de salata cu sardine este ca se poate pastra la rece in frigider 2-3 zile si consuma atat la micul dejun sau ca o gustare seara.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments