Autentificare

Înregistrare

Salata de scoici cu orez

Scoicile sunt gustoase, dar si foarte sanatoase, atat proaspete cat si congelate.

Sfaturi de a stii cum sa folosim si alege scoicile proaspete:

  •  Trebuiesc cumparate scoici doar cele cu cochilia inchisa
  • Se vor cumpara numai de la magazinele specializate cu fructe de mare
  • Inainte de folosire, trebuiesc spalate sub jet de apa rece, curatate cu o perie dura de bucatarie
  • Ca toate fructele de mare, scoicile nu trebuiesc gatite mai mult de 10 minute, deoarece isi pierd din savoare
  • Scoicile proaspete se pot consuma si crude cu fel de fel de sosuri

Cand folosim scoici congelate acestea se vor lasa la dezghetat de cu seara in frigider, apoi spalate sub jet de apa rece, curatate de impuritati cu o perie de bucatarie si apoi folosite.

Scoicile congelate nu se vor consuma sub forma cruda.

Vom face o reteta de salata cu scoici si  orez, perfecta pentru o cina rapida.

 

Ingrediente salata de scoici cu orez

1 kg scoici congelate ( in cazul in care le cumparam din supermarket )

250 g orez cu bob lunguiet

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1 pahar cu vin alb sec

1/2 legatura patrunjel proaspat

1 lamaie ( zeama )

6 catei usturoi

4 linguri ulei masline

sare

Cum se face salata de scoici cu orez

Orezul spalat sub jet de apa se va pune la fiert in apa cu sare dupa metoda stiuta  si timpul de fierbere a orezului ( sa fie al dente ).

Scoicile congelate si dezghetate de cu seara in frigider, le pregatim, apoi puse la fiert in apa cu sare, impreuna cu paharul de vin alb sec, intr-o oala cu capac pentru cca 10 minute ( nu mai mult deoarece isi pierd din savoare ).

Scoicile se scot, se las la scurs intr-o strecuratoare, iar cele la care cochilia nu s-a deschis, vor fi aruncate.

Intr-o tigaie de teflon sau un WOK, vom pune la incins uleiul de masline, apoi ardeiul gras taiat fasii la foc iute, amestecand energic cca 5 minute, dupa care micsoram focul, adaugand orezul fiert,patrunjelul tocat marunt, sare dupa gust, amestecand inca 5 minute pentru a se combina ingredientele, dupa care inchidem focul.

Transferam totul pe un  platou mare oval, peste care punem miezul de la scoicile fierte, stropindu-le cu zeama de lamaie si presarate cu patrunjel verde proaspat tocat.

Usturoiul pe care l-am curatat, il vom pisa bine, apoi frecat cu ulei putin cate putin  pana vom obtine o pasta  care se va servi alaturi de salata de scoici cu orez.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

 

 

 

Facebook Comments