Autentificare

Înregistrare

Salata de sfecla si morcovi

Sfecla este un super aliment pe care ar trebui sa il bagam in seama mai mult decat o facem. Are magneziu, fier, cupru, fosfor, potasiu si acid folic. Si este buna cruda, in salate. Va propunem o salata cu sfecla, nuci si seminte, plina de minerale si vitamine, care sa va puna pe picioare cand va simtiti obositi.

Ingrediente pentru salata de sfecla cu morcovi

1 sfecala rosie,
2 morcovi,
1 andiva,
1 grepfrut rosu,
10 miez de nuca,
2 linguri tahin(crema/piure susan),
4 linguri apa,
1 lingura gomasio (un amestec de susan cu sare, se gaseste la magazinele naturiste),

Cum se face salata de sfecla cu morcovi

Morcovii si sfecla se curata si se dau pe razatoare. Aveti grija, intrucat sfecla pateaza destul de rau, asa ca este bine sa va acoperiti mana cand dati pe razatoare, chiar si cu o mica punga de plastic, daca nu aveti manusi.

Andivele se taie fasii subtiri.

Grepfrutul se curata, se desface in felii, iar la fiecare felie se curata de pielita si se taie bucatele.

Tahinul se desface cu apa, se adauga gomasio.

Nucile se prajesc putin, si se maruntesc.

Marocovul, sfecla, grepfrutul se amesteca cu sosul de tahin. Deasupra se presara nuca prajita.

Video

Vi se par ingredientele de sus prea greu de gasit? Atunci va propun o salata mai simpla, cu mar si seminte de dovleac. Urmariti video si daca nu vi se pare prea clar cum se curata sfecla.

Sursa foto