Autentificare

Înregistrare

Salata de surimi cu avocado

Deoarece suntem in plin sezon de vara, profitam la maxim de legumele proaspete de la piata, combinandu-le cu fel de fel de preparate: fie peste , carne de pasare si chiar legume simple cu un dressing pe masura.

Vom face o reteta la ” minut”, simpla, gustoasa din legume si surimi, care desigur le gasim ” rezerva” prin frigider de la ultima aprovizionare.

Ingrediente salata de surimi cu avocado

250 g surimi congelati

1 avocado copt ( care va putea inlocui maioneza )

1 ceapa verde

10 buc rosii cherry

2-3 linguri de orez fiert ( ramas de la garnitura ) optional

1 salata verde mica

50 g masline negre rondele

3-4 linguri de iaurt grecesc ( ptr maioneza de avocado )

2 frunze de menta ( ptr gustul racoritor al papilelor gustative )

3-4 linguri de ulei masline

1/2 lamaie ( zeama )

1/2 legatura patrunjel verde ( ptr decor )

sare, piper

Cum se face salata de surimi cu avocado

Se va pregati  pentru inceput ca la orice reteta, vasul in care vom pune ingredientele.

Legumele se vor pregati in ordinea care urmeaza : salata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs intr-o strecuratoare,  apoi se rupe cu mana bucati mici ( ptr a nu fi amara in salata daca va fi taiata cu cutitul ), ceapa verde ( numai partea verde se va folosi ) se taie bucati mici, rosiile cherry se taie in doua, apoi se vor adauga in vas.

Pentru cine doreste si are din intamplare ramas orez fiert de la o garnitura ramas si nu vrea sa-l risipeasca, il poate adauga  in salata.

Pentru a inlocui maioneza din aceasta salata, vom folosi un avocado copt bine, pe care il taiem in doua, iar miezul il punem intr-un blender impreuna cu uleiul de masline, iaurtul grecesc, frunzele de menta ( ptr prospetime ) pentru 1 minut, pana se formeaza o pasta.

Daca pasta obtinuta este prea omogena ( de la avocado ), se mai adauga 1-2 linguri de iaurt.

Surimi se vor scoate din timp din congelator ( cca 30 minute ), apoi se vor taia in bucati mici (1 cm ) si adauga in vasul cu restul ingredientelor.

Pasta de avocado ( care inlocuieste cu succes maioneza, fiind mult mai sanatoasa si gustoasa) se adauga peste ingrediente, amestecand usor cu doua palete, pana se va incorpora bine ( avand grija sa nu se sfarame surimi ).

Maslinele se vor presara deasupra, atat pentru decorul salate cat si pentru gust in momentul servirii.

Patrunjelul tocat foarte fin se va presara deasupra salatei de surimi cu avocado.

Aceasta salata de surimi cu avocado, se va servi ca atare sau cu paine prajita la o masa principala.

Avantajul nostru este, ca aceasta salata se poate pastra in frigider  cel putin 2 zile, sau se poate lua intr-o casoleta la serviciu.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto