Autentificare

Înregistrare

Salata de untisor

Primavara, padurea se transforma intr-o adevarata gradina naturala cu fel de fel de plante care, pentru persoanele pe care le cunosc va fi o „mana cereasca”, deoarece ele sunt curate nefiind atinse de mana omului ( ci cresc in mod natural ).

Aceste plante din flora salbatica precum: papadia, untisor (sau salata mieilor ), leurda, macris, stevia, au beneficii mari pentru organism,  acesta avand nevoie de ” noutati” in materie de vitamine.

Toate frunzele verzi de primavara se combina perfect cu produse de origine animala precum: carne, oua, branzeturi sau consumate ca atare impreuna cu alte legume.

Untisorul se gaseste in padure la poalele copacilor din abundenta, dar acum mai nou il gasim si in supermarket-uri ambalat la pungi in vid la fel ca rucola, salata verde etc.

Frunzele sale contin vitamina C; E; CALCIU; POTASIU; FIBRE, contribuie la detoxifierea organismului ( curata sangele si ficatul ) si are proprietati antianemice.

Untisorul, mai poarta denumirea de salata mieilor, deorece se foloseste in pragul sarbatorilor de PASTI, alaturi de mancarurile grele (intrucat are un efect tonic digestiv).

Vom face o salata cu untisor, care va merge foarte bine pe masa SARBATORILOR  PASCALE.

Se face foarte usor si se merita a fi consumata cat mai des.

Ingrediente salata untisor

1 punga ambalata de untisor ( 0,500 g )

100 g masline negre rondele

1 morcov mic

1/2 varza rosie

6 rosii cherry

1/2 castravete ( daca este lung sau 2 castraveciori mici )

1/2 ceapa alba

5-6 ridichii rosii

6 linguri otet balsamic ( inlocuieste sucul de lamaie )optional

4 linguri sos soia sau susan ( va inlocui sarea )

3-4 linguri de ulei de masline

Cum se face salata cu untisor

Vom pregati un vas de sticla destul de incapator, in care punem untisorul, care in prealabil a mai fost dat sub un jet de apa rece ( chiar daca a fost ambalat ) si pus la scurs bine intr-o strecuratoare.

Restul de legume pe care le-am curatat de coaja ( morcovul, ceapa ) si spalat, le dam pe razatoarea mare ( morcovul, varza rosie ), ceapa taiata julien si frecata cu sare ( pentru a fi mai dulce ), ridichile taiate feliute, rosiile cherry taiate in doua pe lungime, castravetele taiat rondele inregi ( sau rondelele in jumatate ) si le adaugam in vasul cu untisorul.

Separat vom pregati intr-un bol dresingul din otet balsamic, ulei masline, sos de soia ( sau susan ) pe care il vom adauga peste legume, amestecand usor totul cu ajutorul a doua linguri sau furculite speciale pentru amestec salate.

Salata cu untisor se poate servi ca atare, combinata cu un platou cu branzeturi sau ca o garnitura la friptura.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments