Autentificare

Înregistrare

Salata de vara cu cuscus

Salata cu cuscus, rosii cherry, castraveti

Cand spunem cuvantul salata, gandul nu ne poate duce de cat la legumele proaspete de pe tarabele din piata, cu care producatorii ne incanta ochiul si gustul daca le si cumparam.

O salata de legume pentru a deveni mult mai satioasa si a rezolva  o masa de pranz sau o cina, poate fi combinata (in cazul de fata) cu cuscus, o sursa bogata de proteine, fibre si vitamine B.

Ingrediente salata de vara cu cuscus

250 g cuscus

5-6 rosii cherry

1-2 castraveciori sau un castravete mare

1 ceapa rosie potrivita

cateva fire ceapa verde (3-4 buc)

1/2 legatura patrunjel proaspat (optional)

2-3 frunze de menta proaspata (ptr aroma)

1/2 lamaie (zeama)

5 linguri ulei de masline

apa (ptr umflat cuscus)

sare, piper

Cum se face salata de vara cu cuscus

Cuscusul granulat, se va pregati intr-un bol incapator cu pereti inalti, conform instructiunilor de pe pachet, insa pentru o aroma deosebita, apa se poate inlocui cu supa de pui, vita, sau legume.

Dupa ce cuscusul s-a umflat, se va adauga uleiul de masline, amestecandu-te cu o furculita, pentru a se sepra boabele de cuscus, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust.

Peste cuscusul din vas, se vor adauga: ceapa rosie, curatata, taiata marunt, ceapa verde taiata in rondele mici, castravetele curatat de seminte si taiat in cubulete mici, rosiile cherry  taiate in jumatati, patrunjelul si frunzele de menta taiate fin, amestecandu-se totul usor cu ajutorul a 2 spatule.

Optional, pentru persoanele care doresc un gust mai intens de acru, sarat…pot adauga in salata condimentele dupa gust.

Salata de cuscus, se va da la rece in frigider, acoperit vasul cu o folie alimentara, timp de 30 minute (pentru combinarea aromelor), apoi servita dupa cum se va dori, ca atare sau ca si o garnitura.

Sugestie: Pentru prepararea cuscus-ului este suficient sa fierbeti o cantitate de apa egala cu cantitatea de cuscus (exemplu: 1 ceasca de apa fierbinte la 1 ceasca cuscus). Cuscusul se pune intr-un bol si se adauga apoi apa fiarta, se acopera si se lasa cateva minute, pana se absoarbe apa. Se amesteca apoi cu o furculita.

POFTA BUNA !!!