Autentificare

Înregistrare

Salata de varza alba cu jambon

Ingrediente:
1 varza medie, alba,
1 mar rosu,
1 lingurita migdale pudra,
4 linguri otet,
3 linguri ulei,
50 g jambon,
1 lingura miere,
1 ceapa,
sare, piper, zeama de lamaie,

Mod de preparare:
Varza se curata de foile de la suprafata, se taie in doua si se taie in fasii subtiri. Intr-un vas se pune la fiert apa, se adauga 2 linguri otet si se adauga toata varza taiata in apa clocotita. Se lasa 10 minute. Jambonul se taie in fasii subtiri si se prajeste putin intr-o tigaie fara a adauga ulei. Ceapa se toaca marunt, se pune intr-un bol, se adauga sare, piper, pudra de migdale, otetul ramas si mierea. Se adauga putin cate putin uleiul, amestecand energic cu furculita. Varza se scurge bine, se adauga sosul cu ceapa, se acopera si se lasa la marinat 15 minute. In acest timp se curata marul, se taie in felii subtiri si se stopreste cu zeama de lamaie. Se adauga in varza jambonul, se amesteca bine. Se pune intr-un vas pentru servit si se garniseste cu felii de mere.