Autentificare

Înregistrare

Salata de vinete cu nuca

Probabil ca toti ati mancat si ati ajuns sa apreciati salata de vinete. Vreu sa va propun acum sa adaugati un ingredient in plus, ca sa fie inca si mai savuroasa si hranitoare. Este vorba despre nuci.

Ingrediente pentru salata de vinete cu nuca

1-2 vinete potrivite,
10-15 nuci,
50 ml ulei nuca sau masline,
1 lingurita coriandru boabe, macinat proaspat,
sare, piper,

Cum se face salata de vinete cu nuca

Vinetele se coc pe o tava pe aragaz. Sau se pun pe o tava acoprita cu folie de aluminiu. Tava se da la cuptor, pentru 15 minute, la 200°C.

Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, se maruntesc, se pune intr-un bol.

Se adauga uleiul, putin cate putin, amestecand continuu cu mixerul.

Cand este fina se adauga miezul de nuca maruntit, coriandru, sare si piper.

Se serveste cu paine prajita.

Video

Daca nu vreti sa folositi nuci puteti folosi si pasta tahini, facuta din seminte de susan. Este cea care se pune in hummus. Veti obtine atunci o salata de vinete orientala, cunoscuta si sub numele de Baba Ghanouj. Vedeti mai jos cum se procedeaza.

Sursa foto