Mereu in retetele culinare se amintesc ingrediente cu anumite beneficii pentru organism folosite ca: lamaia, marul, usturoiul etc, dar este timpul sa cunoastem si mai mult beneficiile sfeclei rosii si alte modalitati de a o include in alimentatie mai des.
Pentru a elucida misterul de a sti ce benefici are sfecla de zahar, doar enumeram o parte din ele:
- Este o sursa excelenta de antioxidanti si de nitrati naturali
- Este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Si nu doar atat: sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma!
- Sfecla rosie scade tensiunea arteriala si te protejeaza de bolile cardiovasculare
- Sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator
- Sfecla rosie contine de asemenea iod, fiind recomandata celor cu tulburari ale glandei tiroide.
Ingrediente salata dietetica cu carne fiarta si sfecla rosie
300 g carne de vita/pasare
1 sfecla rosie
1 ceapa alba/rosie/galbena
1 iaurt grecesc
1 lingura mustar
1 lingura de miere albine
1/2 lamaie ( zeama)
1 lingura ulei de masline
sare, piper
o mana de marar tocat marunt
o mana de nuci maruntite
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)