Autentificare

Înregistrare

Salata dietetica cu carne fiarta si sfecla rosie

Salata de sfecla rosie cu carne fiarta

Mereu in retetele culinare se amintesc ingrediente cu anumite beneficii pentru organism folosite ca: lamaia, marul, usturoiul etc, dar este timpul sa cunoastem si mai mult beneficiile sfeclei rosii si alte modalitati de a o include in alimentatie mai des.

Pentru a elucida misterul de a sti ce benefici are sfecla de zahar, doar enumeram o parte din ele:

  •  Este o sursa excelenta de antioxidanti si de nitrati naturali
  • Este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Si nu doar atat: sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma!
  • Sfecla rosie scade tensiunea arteriala si te protejeaza de bolile cardiovasculare
  • Sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator
  • Sfecla rosie contine de asemenea iod, fiind recomandata celor cu tulburari ale glandei tiroide.

 

Ingrediente salata dietetica cu carne fiarta si sfecla rosie

300 g carne de vita/pasare

1 sfecla rosie

1 ceapa alba/rosie/galbena

1 iaurt grecesc

1 lingura mustar

1 lingura de miere albine

1/2 lamaie ( zeama)

1 lingura ulei de masline

sare, piper

o mana de marar tocat marunt

o mana de nuci maruntite