Salata din friptura cu ardei

Cand stim ca se apropie sfarsitul de saptamana si va urma o noua aprovizionare, nu ne ramane decat sa aruncam un ochi prin frigider si sa folosim tot ce se poate pentru a pregati o cina rapida.

Aceasta salata este o reteta dintre cele mai usoare, cu ingrediente deja existente in frigider, rapid de facut, scutindu-ne de un drum la supermarket atunci cand timpul este limitat si noi nu stim ce sa mai pregatim la cina.

Ingrediente salata din friptura cu ardei

200-300 g friptura vita, porc , pui

1/2 ardei gras ( rosu;verde )

1 morcov potrivit

1/2 mar

1 para

1 castravete

1 rosie coapta

1/2 salata verde

1/2 lamaie

2-3 linguri ulei masline

sare, piper

Cum se face salata din friptura cu ardei

Resturile din friptura, fie gratar sau fiarta ( vita, porc sau pui ), se vor taia in fasii subtiri pe un blat de lucru, apoi vor fi adaugte intr-un vas deja pregatit in prealabil.

Legumele si fructele care se vor folosi, in cazul nostru: salata verde; ardeiul gras; marul; para;castravetele verde;morcovul se vor pregati dupa cum stim ( curatate, spalate si taiate dupa cum se va dori sa apara in salata ), apoi adaugate in vas peste bucatile de friptura.

Separat, intr-un bol mic, se va pregati un dressing din: ulei masline, zeama lamaie, sare si piper, amestecate cu un tel si adaugat peste salata.

Se vor amesteca ingredientele cu ajutorul a doua linguri, apoi va fi servita salata imediat sau poate fi acoperit vasul cu o folie alimentara si dat la rece in frigider.

Salata din friptura cu ardei se va servi ca atare sau alaturi de un orez fiert, …..un  piure de cartofi.

Trucuri si idei

Salata din friptura cu diverse legume si cu un dressing, poate fi folosita si ca un aperitiv la o masa festiva, servita pe un platou impreuna cu tortillia.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto