Salata indiana cu pui

Salata indiana cu oui si orez

Este o varianta de orez oriental, foarte des folosit si in bucatariile noastre, fiind o mancare satioasa, gustoasa, cu arome, care de multe ori ne scoate din incurcatura cand vrem sa gatim ceva rapid.

Aromele se pot procura din magazinele mari, legumele folosite pot fi la alegere, astfel transformam o cina intr-un stil oriental.

 

Ingrediente salata indiana cu pui si orez

1 piept de pui dezosat 300-400g

250 g orez basmati ( de preferat a fi cel indian )

1 ardei gras rosu

1 ceapa

1 morcov potrivit

1 lingura curry ( sau turmenic; curcuma; sau condimente indiene )

Supa de pui ( cca 700 ml, atat cat va fi necesar, cat se va inmuia bobul de orez)

cateva alune cajou

cateva stafide

5 linguri ulei de masline

1 legatura coriandru proaspat

sare, piper

Cum se face salata indiana cu pui si orez

Orezul se va pune la fiert, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj ( avand grija sa nu amestecam des orezul, pentru a nu strivi boabele, ci doar din cand in cand ).

Pieptul de pui se va portiona in bucati mici, pus la prajit intr-o cratita cu uleiul de masline ( pana isi va schimba carnea culoarea, sa devina albicioasa ).

Peste puiul calit, se va adauga ceapa taiata solzisori sau julien, amestecand usor cu spatula pana se va inmuia ceapa, urmand  morcovul taiat in bastonase subtiri ( pentru a se gati usor si a fi vizibil in salata indiana ) si ardeiul gras taiat in fasii subtiri.

Totul se va amesteca usor din cand in cand ( pana ce legumele si carnea de pui se vor gati, iar lichidul lasat sa se evaporare), asezonandu-se mancarea cu condimentele indiene, sare, piper dupa gust.

Dupa ce orezul va fi gatit si racit,  se va transfera intr-un vas incapator, peste care se va pune bucatile de piept de pui si legumele gatite, coriandrul proaspat tocat marunt, nucile caju si stafidele ( umflate in putina apa calduta sau putin coniac, savoarea orezului fiind si mai deosebita ), amestecandu-se usor totul cu o spatula.

Salata indiana cu pui si orez, se va pune pe un platou, apoi servita individual pe farfurii mari intinse.

POFTA BUNA !!!