Salata marocana de ardei cu usturoi

Datorita continutului ridicat de minerale si vitamine, ardeiul gras este cunoscut pentru efecte benefice asupra organismului,chiar daca de cele mai multe ori nu este consmat crud, calitatiile nu se pierd daca este gatit sub diferite moduri.

Vom face un gen de salata-sos marocana din ardei grasi, foarte simpla si cu un efect deosebit lasat invitatiilor la masa, care au si cerut reteta, datorita curajului de a folosi si alt gen de ingrediente cunoscute.

Ingrediente salata marocana de ardei

6 ardei grasi ( 2 verzi; 2 galbeni;2 rosii )

3 catei de usturoi ( ptr aroma )

3 linguri de ulei de masline

3 linguri otet de mere+ 1 lingurita de miere de albine ( amplifica din aciditate )

sare

chimen pudra un varf de lingurit

cateva frunze de busuioc

Cum se face salata marocana de ardei

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem cu “ochii”, este de a alege legumele din piata, in asa fel incat sa le  putem folosi,… in cazul nostru ne referim la ardeii grasii, pe care trebuie sa-i coacem la flacara.

Ardeii grasi se aleg numai cei netezi si potriviti ca marime.

Se coc pe un grill in bucatarie sau pe un gratar cu jar afara ( daca stam la curte ), avand grija sa nu-i ardem.

Pe rand, dupa cum se coc, ardeii grasi se pun intr-o cratita cu capac si presarati cu un praf de sare, lasandu-i la aburit ( se vor decoji mai usor) pentru cca 20 minute.

Ardeii grasi copti se vor curata de pielita,  de seminte, apoi se spala in apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare, urmand sa fie taiati  fasii pe un blat de lucru, sau se vor da printr-un blender impreuna cu verdeata, pentru a se obtine o pasta ( optional).

La aceasta salata de ardei marocana, am ales sa folosim ardeii taiati fasii ( fiind mai estetic si vizual in farfurie).

Separat se va face un sos intr-o tigaie de teflon din: ulei de masline pus la incalzit, otetul cu mierea, sarea, chimenul pudra, usturoiul taiat feliute, si sucul de rosii, lasand sa dea intr-un clocot pentru a se combina aromele intre ele, dupa care adaugam si ardeiul fasii, lasand sa mai fiarba cca 5 minute.

Acest gen de salata-sos marocana de ardei grasi, se va servi la masa in boluri potrivite pentru sos, alaturi de o friptura, peste si de ce nu alaturi de cartofi natur sau prajiti ( bucuria copiilor).

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto