Autentificare

Înregistrare

Salata provensala

Ingrediente:
5 rosii,
2 ardeii de diferite colori,
1 castravete,
150 g fasole verde congelata,
100 g masline negre,
2 cepe,
2 catei de usturoi,
1 lamaie,
12 ansoa,
3 oua,
1/2 pahar ulei,
1 lingura otet,
sare, piper,

Mod de preparare:
Ansoa se spala 2 minute in apa rece, pentru a se desara. Fasole verde se fierbe 10-15 minute, se lasa sa se raceasca. O rosie se tine 1 minut in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se paseaza, formandu-se un sos, se adauga usturoiul pisat, sare, piper, ulei, otet, zeama de lamaie. Restul de rosii se taie in rondele, ardeii se taie fasii, castravetele se curata si se taie rondele, ceapa se taie solzisori, se pun intr-un bol, se adauga ansoa scurs de apa, fasole verde scursa, sosul din pireul rosie si ouale fierte taiate in felii potrivite.