Saleuri cu branza de burduf

Saleuri

Toata lumea iubeste saleurile. De cate ori suntem la o petrecere sunt primele care se consuma, chiar daca pe masa sunt multe alte feluri de mancare mult mai imbietoare.

Iar efectul este garantat daca saleurile sunt facute in casa. Ce au ele in plus? Este imposibil sa nu iti dai seama, dupa gust. In primul rand lipseste acel gust destul de distinct, de chimicale, pe care il au cele din comert. Si este inlocuit cu unul de branza. Eu apreciez branza de burduf, pentru ca este mai aromata. In al doilea rand, dispare gustul de prajit in ulei, care oricum nu ar trebui sa existe, intrucat saleurile se coc la cuptor.

Ingrediente saleuri cu branza de burduf

500 gr de faina

1 borcanel de smantana

25 gr de drojdie dizolvata in jumatate de pahar de lapte

250-300 gr branza (telemea, de burduf. Alegeti o branza iute, aromata)

1/2 pahar ulei

2 oua

Seminte de susan

Cum se fac saleurile cu branza de burduf

Faina se amesteca cu drojdia dizolvata in lapte. Se framanta. Se adauga deasupra smantana si un ou. Se amesteca bine.

Adaugam uleiul si branza data pe razatoare.

Se face o coca tare. Se da la rece pentru o ora.

Se intinde aluatul sub forma de foi subtiri.

Se pot taia fie fasii fie cu forme speciale. Se ung cu ou si se presara cu seminte de susan

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa la foc potrivit 30 de minute.

Pofta buna!!