Autentificare

Înregistrare

Spanac cu carne tocata

In aceasta reteta vom folosi spanac congelat. Este minunat cand avem acces la spanac proaspat, dar este foarte bine si ca putem manca spanac si in restul anului. Iar daca facem o mancare de spanac si nu o salata chiar nu observam diferenta.

Va propunem o reteta foarte rapida, cu carne de vita. Cine ar fi crezut ca poti face mancare cu carne de vita in mai putin de 30 de minute?

Ingrediente pentru spanac cu carne tocata

1 kg spanac congelat,
500 g carne tocata de vita,
2 cepe,
200 ml suc de rosii
2 catei usturoi,

4-5 linguri ulei vegetal ( ptr calit ceapa si carnea de vita )

30 g unt ( ptr. sotat spanacul congelat )
sare, piper,

Cum se faca spanacul cu carne tocata

Spanacul se pune la fiert in apa cu putina sare, pentru 10-15 minute. Nu trebuie decongelat in avans. Insa, daca vreti sa iasa cremos aveti grija sa cumparati spanac congelat dupa ce a fost in prealabil tocat si sotat in putin unt.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit.

Cand ceapa devine translucida se adauga carnea tocata amestecandu-se continu ( pana isi va schimba culoarea ) cca 5-10 minute.

Deoarece carnea de vita se gateste mai greu, sa va pune un pahar cu apa in tigaie, lasand sa fiarba la foc domol cca 30 minute.

Spre final se va adauga sucul de rosii, sarea si piperul.

Spanacul sotat in prealabil, se va adauga peste carnea de vita gatita, amestecandu-se usor cu o spatula si lat pe foc pentru inca 10 minute ( cat se vor combina aromele ).

Spanacul cu carne tocta de vita se poate servi cu orez alaturi sau paste.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments