Autentificare

Înregistrare

Sardele cu rosii la cuptor

Sardina proaspata este un peste de primavara-vara.

Ea constituie una dintre cele mai bogate surse de uleiuri sanatoase Omega 3, vitamine din grupa B, calciu, fiind un peste foarte ieftin.

Si pentru ca in ziua de Paste traditia este de a se consuma  peste, vom face o reteta cu SARDINA la cuptor si sos de rosii 

Cand cumparam sardina, aceasta trebuie sa fie ferma, fara pete, cu abdomenul intact si ochii limpezi.

Ingrediente sardele cu rosii la cuptor

(Portiiile depind de nr de persoane )

6 buc sardina ( sau la preferinta… crap, caras, pastrav etc… )

250 ml vin alb

50 ml ulei vegetal ( nu folosit ulei de masline )

4-5 catei usturoi

10 rosii cherry

1 foaie dafin ( optional )

3 linguri vegeta ( sau sare ) ptr asezonat peste

piper

cateva frunze de patrunjel

Pentru sos rosii

( chiar daca acest suc de rosii este deja preparat, il mai putem imbunatati gustul )

0,500 ml suc rosii

2 catei usturoi

1 lingurita zahar ( ptr a taia din aciditate )

1/2 lingurita cimbru uscat

1 lingura vegeta ( sau sare )

piper

Intr-o craticioara se va pune la incalzit sucul de rosii impreuna cu vegeta (sau sare ), zaharul, usturoiul pisat, cimbrul uscat si piperul, lasand sa dea un clocot-doua, dupa care dam craticioara la o parte si folosind sosul la final ( cand pestele va fi aproape gata ).

Cum se fac sardele cu rosii la cuptor

Sardinele vor fi curatate de maruntaie si spalate, apoi asezonate atat pe interior si exterior cu vegeta ( sare ), piper si cimbru uscat.

Apoi intr-o tava patrata (40/40 cm ) punem ulei, rosiile cherry taiate jumati, vinul alb si sardinele la rand, iar printre ele feliute de usturoi taiate fin.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 30-35 minute ( se gatesc  foarte repede ), pana mai scade lichidul, apoi spre final adaugam si sosul de rosii preparat si lasat in cuptor pentru cca 10 minute, atat cat sucul de rosii sa capete un aspect ” caramelizat” si sa se formeze un sos mai inchegat.

Acest gen de reteta cu peste la cuptor se va servi rece ca un aperitiv, alaturi de un pahar de vin alb si cu paine proaspata pe o farfurie alba intinsa si decorat cu patrunjel proaspat taiat fin.

Pentru persoane care doresc pot folosi alaturi de peste o garnitura de orez.

 

POFTA BUNA !!!

Facebook Comments