Autentificare

Înregistrare

Sarmale cu orez si varza acra

Ingrediente:
2,5 kg varza,
200 g orez,
2 cepe,
3 rosi,
200 g bulion,
50 g stafide,
1 ardei gras,
ulei, boia dulce, piper, sare, bors sau zeama de varza,

Mod de preparare:
Se aleg foile de varza necesare pentru sarmale, iar restul se toaca fideluta. Se toaca ceapa foarte marunt. Se prajeste o jumatate din cantitatea de ceapa tocata pana capata culoare galbena, se adauga orezul, care in prealabil a fost spalat si se lasa sa se prajeasca putin. Se stinge cu jumatate din cantitatea de bulion si apa fierbinte, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul.
Se amesteca si se adauga piper si sare dupa gust, iar dupa ce da in fiert se baga in cuptor, timp de 15 minute. Separat se rumeneste in ulei restul de ceapa, se stinge cu bulionul ramas si apa, adaugam boiaua, ardeiul gras si varza tocata, lasand sa fiarba in clocote mici. Se scoate orezul din cuptor, la care se adauga stafidele, se amesteca compozitia si se incepe formareaz sarmalele. Intr-o cratita se pune un rand de varza tocata, peste care se asaza sarmalele de jur imprejur, la mijloc si deasupra se pune restul de varza. Se acopera cu un strat de rosii taiate felii.
Daca este necesar, se adauga apa sau zeama de varza. Se lasa la fiert pana varza este gata. Din cand in cand, este nevoie sa se rasuceasca oala cu sarmale, pentru a nu se prinde de fund.
Daca se foloseste varza dulce, trebuie oparita inainte, apoi sa alege foile, restul de varza se toca fideluta.

Facebook Comments