Autentificare

Înregistrare

Sarmalute cu orez in foi verzi de spanac, sfecla, loboda sau vita de vie

Ingrediente:
50 g frunze verzi(spanac, sfecla, loboda sau vita de vie)
200 g orez,
2 cepe,
200 g bulion,
1 lingurita faina,
1 legatura marar,
sare, ulei, piper, sare de lamaie,

Mod de preparare:
Se spala frunzele in apa rece, apoi se oparasc cu atentie sa nu se rupa. Ceapa se toaca marunt. Se prajeste jumatate din ceapa tocata pana capata culoare galbena, se adauga orezul, care in prealabil a fost spalat si se lasa sa se prajeasca putin. Se amesteca cu jumatate din cantitatea de bulion si apa fierbinte, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca si se adauga piper si sare dupa gust, iar dupa ce da in fiert se baga in cuptor, timp de 15 minute. Formam sarmalutele, pe care le asezam intr-o cratita. Sosul se pregateste astfel: se prajeste in ulei restul de ceapa taiata foarte marunt, se adauga faina, iar dupa ce s-a rumenit putin, se stinge cu apa sau bors. Se strecoara sosul, se aduga mararul si se potiveste de piper, sare si sare de lamaie.
Se toarna acest sos peste sarmalute si se lasa sa fiarba la un foc mic.

Facebook Comments