Autentificare

Înregistrare

Sarmalute in foi de vita cu hrisca

Suntem obisnuiti sa umplem sarmalele cu orez. Insa la fel de bine le putem umple si cu hrisca, vor fi mult mai satioase. Vom face astfel o reteta de sarmale de post in frunze de vita. Ele au un gust mediteranean, de lamaie, si se pot consuma foarte bine si reci.

Sarmale cu hrisca

foi de vita dupa preferinta,
1 cana hrisca,
2 cepe,
1 legatura de ceapa verde,
1 legatura de marar,
1 legatura de patrunjel,
2-3 lamai,
1 cana suc de rosii,
sare, ulei, piper, foi de dafin,

Cum se fac sarmalele cu hrisca

Daca suntem in perioada cand se gasesc frunze de vita proaspete, se spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. Daca insa folosim frunze din conserva, acestea trebuie fierte cca. 4-5 minute, ca se fragezeasca.

Umplutura se pregateste astfel: in jumatate din ulei si o ceasca de apa se amesteca cele doua feluri de ceapa, hrisca spalata in prealabil, verdeata tocata, sarea si piperul, tinandu-se pe foc pana cand inghit toata apa.

In foile de vita pregatite se pune cate o lingurita din umplutura, se impacheteaza si se aseaza sarmalele, dupa ce pe fundul oalei s-a asezat fie un gratar, fie cateva foi de vita.

Dupa ce s-au randuit sarmalutele se toarna sosul de rosii, restul de ulei, apa, zeama de lamaie si cateva foi de dafin. Se fierb la foc mic pana raman numai cu uleiul.

Se servesc reci, garnisite cu felii de lamaie.

Sursa foto