Sarmalute in foi de vita la cuptor

Sarmale-in-foi-de-vita- la cuptor

Mod de preparare sarmale in foi de vitala cuptor

Frunzele de vita de vie le spalam si daca nu sunt din cele conservate,  le oparim in apa, cca 2-3  minute. Apoi, le vom taia nervurii si le vom lasa la scurs.

Intre timp luam orezul pe care il alegem,  daca este nevoie si  il spalam bine.

Intr-o tigaie incinsa in care am pus doua linguri de ulei punem carnea tocata, adaugam un praf de sare, piper,1/2  lingurita de boia si amestecam. Punem peste ceapa tocata marunt , orezul si  calim totul pana ceapa devine lucioasa. Mai adaugam o lingurita de verdeata tocata marunt, 50 ml suc de rosii si 100 ml apa si amestecam pana se omogenizeaza toata compozitia.Mai lasam un pic pe foc, cat sa fiarba totul impreuna.

Luam foile de vita si le umplem cu  compozitia de carne, apoi le rulam si le punem  intr-o cratita unsa cu ulei si in care am pus 3-4 frunze de vita pe fund, cat sa acopere tot fundul.

Punem borsul,  100 ml suc de rosii si apa cat sa acopere sarmalele.  Bagam totul la cuptor (incins la 180 de grade C). Dupa primele 15 minute,  le lasam la foc mediu, sa fiarba bine si daca mai este nevoie mai adaugam un pic de apa si putin suc de rosii.

Cand sunt bine fierte, de ti-se topesc in gura, le scoatem din  cuptor si putem sa le servim cu o lingura de smantana.

Pofta buna!