Autentificare

Înregistrare

Scoici cu patrunjel si parmezan

Scoici cu sos de parmezan

Scoicile proaspete sau congelate, sunt alimente sanatoase, recomandate a fi  consumate macar o data pe saptamana.

Pentru ca sa fim siguri ca acestea sunt  proaspete, trebuiesc cumparate din pescarii sau magazine mari cu specific pescaresc.

Ingrediente scoici cu patrunjel si parmezan

1 kg scoici proaspete ( sau carne de scoici congelate )

100 g parmezan

1 capatina usturoi

1 legatura patrunjel proaspat

2-3 lamai ( zeama si felii ptr servit )

ulei de masline

sare, piper

Cum se fac scoicile cu patrunjel si parmezan

Scoicile se vor spala sub jet de apa rece, pentru a se elimina nisipul existent, apoi se vor pune la fiert la foc domol intr-o olita cu apa si acoperita cu un capac, pentru cca 10-15 minute ( pana se desfac, iar cele la care cochilia nu s-a deschis, se vor arunca sau se mai pot pune la fiert ).

Capatina de usturoi, se va curata, apoi  vor fi pusi cateii de usturoi in blender impreuna cu patrunjelul proaspat, untul ( la temperatura camerei ), sarea si piperul, mixandu-se cca 1 minut (pana se va forma un sos).

Sosul obtinut, se va trnsfera intr-un bol, peste care se va pune parmezanul ras, amestecandu-se cu un tel (pana se va incorpora bine in sos).

Scoicile fierte si desfacute, se vor pune la scurs de apa intr-o strecuratoare, apoi puse la rand intr-o tava mare de aragaz, peste care se va pune cate o lingura din sos.

Tava se da in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 3 minute, apoi servite fierbinti cu felii de lamaie sau paste.

POFTA BUNA !!