Autentificare

Înregistrare

Scoici cu sos de unt

 

Daca atunci cand avem pofta de fructe de mare mergem la restaurante cu specific, de ce nu am incerca sa facem si in bucataria proprie de acasa.

Midiile sunt sanatoase si chiar pot inlocui cu succes carnea traditionala ( in special pe cea de vita ) in zilele de sarbatoare….doar pentru persoanele iubitoare de fructe de mare, acestea continand minerale si putine calorii.

Se gatesc foarte repede si bune pentru o cina rapida.

Cand cumparam fructe de mare, in cazul de fata ( scoici ) trebuie sa tinem cont de anumite reguli bine stabilite:

  • Sa fie cumparate numai din magazine cu specific, daca dorim sa fie de calitate ( nu din supermarket )
  • Sa nu aiba invelisul spart, sau sa aiba cochilia desfacuta
  • Sa fie bine spalate, curatate cu o periuta si indepartat acel fir pe care-l contin, de la un capat la altul
  • Midiile care nu se desfact in timpul gatirii, nu se vor arunca ci se vor lasa cu 5-6 minute mai mult la gatit, sau se vor baga in cuptorul cu microunde

Ingrediente scoici cu sos de unt

Cantitatea de midii va fi in functie de cate persoane vor fi la masa ( dar pentru a fi pe „saturate”, vor trebui cumparate o cantitate mai mare )

1,5-2 kg scoici

200 g unt

1 capatina mica de usturoi

200 ml vin alb

1 -2 lamai ( ptr zeama si felii ptr servit )

1 legatura de patrunjel

felii de paine prajita ( optional )

sare, piper

 

Cum se fac scoici cu sos de unt

Mai intai scoicile se vor spala sub jet de apa rece, apoi se vor pune  intr-un vas cu apa pentru cca 30 minute ( in acest  fel, ele vor respira, eliminandu-se apa sarata si nisipul ).

Se vor lua fiecare in parte si  curata cu ajutorul unei perii de sarma, urmand a se indeparta acea ata pe care o contin, de la un capat la altul.

Scoicile astfel pregatite, se vor pune la fiert in apa clocotita, impreuna cu vinul alb, smantana de gatit si piper( pana ce cochilia se va desface ).

Intr-un bol se va face un sos de unt ( lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte..ptr a fi bine topit ), amestecat cu sare, piper, zeama de la o lamaie, usturoiul pisat si cu patrunjelul proaspat tocat marunt.

Dupa ce s-au gatit, se vor scoate intr-o strecuratoare la scurs.

Pe fiecare bucata de scoica ( cea cu carne ), se va pune din sosul de unt, apoi pe o folie de aluminiu pregatita pe tava mare de la aragaz si date in cuptorul bine incins ( 200 grade ) pentru 5-8 minute.

Acestea se vor servi pe farfurii intinse, cu felii de lamaie, impreuna cu sosul de unt care a mai ramas si optional dupa dorinta, cu felii de paine prajita.

POFTA BUNA!!

Sursa foto

 

 

 

Facebook Comments